Wie: “ik” (Vrouw, 23) en (Man, 23)
Wat: 15 MG 2CB, 2 drankjes en 1 joint
Waar: Nijmegen, Café

De goden hadden mij weer een bepaalde direction ingestuurd toen ik met mijn dronken kop mijn telefoon liet vallen, waardoor ik noodgedwongen mijn oude telefoon weer in gebruik moest nemen. Een geluk bij een ongeluk, want op de desbetreffende telefoon stond Tinder nog geïnstalleerd. De verveling slaat toe en ik besluit om eens te kijken wat voor vlees we in de kuip hebben en match een uitwisselingsstudent uit Hongarije. We kletsen wat, wisselen nummers uit en maken een afspraak om samen wat te gaan drinken. Eenmaal thuis stuit ik op een zakje 2CB wat ik nog heb en ter provocatie stel ik het voor. Een ja kan je hebben en een nee kan je krijgen en de spontane heer stemt er mee in.

We spreken af in het altijd gezellige Nijmegen, in het Kronenburgerpark. We spoelen beide de 2cb weg (de hele pil) Hierna vervolgen we onze weg naar de coffeeshop waar we uiteindelijk maar 2 minuten gebleven zijn omdat M. opspringt en naar buiten wil, omdat hij de drukte niet kan handelen. Wij storten ons op de bank in een kroeg en voelen ons zelf samensmelten. Ik kijk M. aan en zie dat zijn pupillen sterk vergroot zijn en wanneer ik naar de WC ga schiet ik in de lach omdat ik er uit zie als een hulpeloze puppy en vlucht naar boven. De eigenaar van het cafe begint tegen ons te praten over dat hij ‘straks naar een feest gaat en daar extra alert is, omdat er altijd mensen zijn die drugs gebruiken wat hij niet vind kunnen’, wij voelen ons betrapt maar stemmen volmondig in met zijn mening betreft drugsgebruikers. De man gaat weg en M en ik beginnen te knuffelen. Het gevoel was super intens, veilig, comfortabel en een gevoel van het in elkaar opgaan en geen oog meer hebben voor de ruimte. Niet het opdringerige XTC-gevoel, maar een oprechte ‘’admiration’ naar elkaar toe, wat super natuurlijk voelde. We konden elkaar niet loslaten en onze handen zijn geen moment van elkaar losgeweken. We kijken elkaar in de ogen aan en omschrijven het gevoel wat het meeste leek op een dromerige toestand: onze ‘echte’ ik ligt te slapen maar onze ziel neemt ons mee op een avontuur door Nijmegen, het is een dromerige roes die o-zo-fijn voelt. Alsof we elkaar al jaren kennen en samen zijn, terwijl de realiteit natuurlijk anders is.

Op een gegeven moment komt er een live-band op die fluit muziek speelt. Hij en ik schieten in de lach omdat het simpel too much to handle was en elke keer wilde we dat de ‘fluit man’ weg zou gaan, maar zodra hij weg was werden we emotioneel omdat we hem wel misten. M. stelt voor dat ik lolly’s ga kopen, wat ik doe. Zwaar in een headspace haast ik me naar de nachtwinkel en vraag om 2 lolly’s. Ze hebben geen kleine meer, maar alleen maar grote. De beste man zegt dat hij een filmpje aan het kijken is en of ik mee wil kijken. Ik stem in; het is een filmpje op Facebook van een dansende hond die wegspringt waarnaar er vervolgens een aap zijn kont showt. Op dat moment vind ik het geweldig en ik en de lolly-man schieten in de lach. Vervolgens vervolg ik mijn weg weer. Ik zie M. buiten staan.

We openen de lolly’s en bestuderen de vorm met verschillende kleurtjes. De kleurtjes dansen en draaien op en neer, het gezicht van M. vervaagd aan een kant. M. vouwt zijn hand in de mijne. Het viel me op dat bepaalde lichaamskenmerken uitvergroot werden. M. die grote handen heeft lijkt nu reuzen handen te hebben en die van mij zijn nog kleiner dan dat ze al zijn. De subtiele strelingen over mijn hand doet mijn hart en brein tintelen. Ik vertel hem dat ik moeite heb met de lolly te ‘likken’, eten, whatever you name it. We schieten in de lach en krijgen ineens super erg het gevoel dat we in een slechte porno film zijn beland.

Ik moet plassen, maar durf niet alleen dus M. loopt mee. Ik ga plassen en hij ook. Eenmaal in de ‘wc-hal’ tref ik M. al pratend aan met een man. M zegt blij dat ze speciaal ‘voor ons’ Toto-Africa gaan spelen. Ik ben in de wolken. Eenmaal buiten wandelen we nog wat rond, maar het effect neemt langzaam af.

Mijn datavisualisatie bij de bijdrages:

De bijdrages / inspiratie:

Anna Schlooz
Bea Duchateau
Danny Duchateau
Else
Jos Delbroek
Luc Theuwis
Lucas Vanlessen
Ludo Raskin
Valère Fransen
Yana Legiers